Labels

Pages

Monday, August 8, 2011

Big bro comes to break it

For sudden
he change...

For sudden
he goes...

For sudden
he ignore..

For sudden
..he leaves...

He's totally has changed. For a moment we've him, now seems like he's not belong to us...not amongst us. He quite lost in his own way. So, we've just to let him go. He got married, got life, got wife n child. So, what's more we aspect to need us. He just already gone. Bukan kitorang mintak, tapi dia sendiri yang nak menjauhkan diri. Bukan kami marah....cuma berkecil hati. Dari dulu, sampai sekarang kitorang tak kisah pun kalau tak da duit asalkan mak abah dapat hantar duit untuk sara study dia kat sana. Kitorang nampak macam mana mak abah ikat pewot demi sara anak2 dia...And he got married masa dia tengah belajar lagi...we've tried to satisfy him. But when he got newlife, everything just change. Meh la aku nak story mori sket...da lama aku simpan dalam hati napa kitorang jadik camni..

Dulu, dek kerana politik...u did called our dad "otak sempit"...masa tu belajar pun tak abih lagi. 

Now, dek kerana politik..u did letak maruah adik sendiri kat bawah...biar orang ngata tentang adik sendiri. Bukan takat your wife hina kitorang, kawan2 yg kononnya seperjuangan Islam pun turut terlibat. Sebenarnya, itu aku tak terkejut sangat sebab dah biasa pun..

Paling aku terkejut, bila dia just comfortkan biras mak abah ja. Mertua datang dari jauh tak SINGGAH langsung jenguk mak abah aku..Ada dia bawak??takkk...dia bawak mertua dia gi jalan2..abah tau pun sebab selisih and abah nampak. U know whut big bro, mak bertakung ayaq mata beb masa cerita tu. Bole kira la beb berapa kali dia bawak family sendiri pegi jalan2. Yela kan, kitorang tak hebat dari segi agama macam dia. Malu aaa beb jalan ngan family yang tak da ciri2 Islamiah cam kitorang ni. 

Bab tanggungjawab dia dengan adik2, kitorang dah tak kisah dah...walaupun dulu memang kitorang pertikai kat mak abah sampai mak abah tak bole nak jawab. Tapi sekarang, tak palah..jaga lah family yg diagung2kan sangat tu. Kitorang dah biasa susah sama2..senang sama2...so, kitorang bantu ja lah antara satu sama lain sendiri2..selama ni pun memang macam ni pun. 

Baru ni aku balik cuti, mak abah asyik cerita kononnya dia dok tanya bila adik2 nak balik..nak ajak buka posa sama2...Well, we did get home....tapi mana??batang hidung pun tak nampak..cuti sabtu ahad, tak leh ke call tanya mak abah..adik2 da balik ke belum..tu pun kalau dia betul2 bersungguh la...As i thought, nurani seseorang kan...Kalau kitorang tak balik skali pun, tak bole ke bukak posa kat umah mak abah sekali skala??Dah la dok satu negeri...kentut pun orang bole dengar, 1st day posa tu tak ley ka bukak posa skali ngan mak abah...Mak abah buka posa dengan apa, ada dia pedulik??Time keja, bole pulak datang..tu pun sebab nak hantar anak suruh mak ngasuh. 

Itu antara dia ngan mak abah..antara dia ngan kitorang, huh..takyah cerita la kot...tapi aku ingat sampai mati apa yang wife dia ngata kat kitorang adik beradik...thanks a lot...dah tu, dah wife dia salah, suruh kitorang plak pegi mintak maaf..kejadahhh!!!...Kalau sekali dua tu, tak pa la kami beralah..tapi kalau dah berkali2..sampai naik nanah dah mata ngan telinga ni...rasanya, enough la kot...thats it...



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget